A Gyógyszerészek XXXIII. Országos Kongresszusa szombati napja (október 7.) a hagyományokhoz híven a szakmapolitika jegyében zajlik.

Az ünnepélyes megnyitó és az elismerések átadását követően a délelőtt "Középpontban a beteg" témakörrel folytatódik, ahol az egészségügyi ágazat egyes területeinek szaktekintélyeit hallhatjuk.

Előadóink között szerepel Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke; Dr. Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének alapítója; Dr. Nagy András Csaba PhD, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa; Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége tiszteletbeli elnöke.

 
 
 
 

Néhány gondolat az előadóktól

 
 

 
Dr. Kincses Gyula: „Középpontban a beteg”. Közhely, vagy jövőkép?
A „Középpontban a beteg” mondás az egészségpolitika régi, de valós tartalom nélküli közhelye. Az előadás azt vizsgálja, hogy milyen szemléleti, szervezeti és finanszírozási változások kellenek ahhoz, hogy valóban a beteg legyen az egészségpolitika, az egészségügyi ellátórendszer középpontjában. Elég-e az, ha a betegség helyett a beteg kerül a középpontba, vagy valójában az egészségnek kellene a központba kerülnie. Vizsgált kérdés még az előadásban, hogy ebben mi „a politika”, mi az egészségpolitika, és mi az egyén felelőssége, illetve hogyan lehet ebben a lakosságot támogatni, érdekeltté tenni.
 
 
 
********
 
 
 

Dr. Békássy Szabolcs: Az egészségügyi alapellátás teljesítmény értékelése a patikában kiváltott gyógyszerekkel való összefüggésben
Az egészségügyi alapellátás finanszírozásának struktúrája jelentős változáson esett át 2023 tavaszán. Egyes fix finanszírozási elemeket felváltotta az úgynevezett indikátor alapú finanszírozás, melynek számos eleme a gyógyszertárakban kiváltott készítményekkel mutat szoros összefüggést. Előadásomban be szeretném mutatni, hogy ez miként hat a gyógyszer adherencia kérdésére, hol van ebben a gyógyszerész kollégák szerepe. 

 

 
 
********
 
 

 

Dr. Csató Gábor: Országos Ügyeleti Szolgálat: valóban a beteg áll a középpontban!
Az Országos Mentőszolgálat által 2023. februárjában elindított Országos Ügyeleti Szolgálat októbertől már 12 vármegyében működteti az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást. Az ország legnagyobb egészségügyi intézményének számító OMSZ főigazgatója a bevezetéssel kapcsolatos kihívásokat és a működtetés tapasztalatait mutatja be előadásában.

 
 
 

A blokkot követően a Novodata várja konzultációra az érdeklődőket.

 
 
 
 
Találkozzunk 2023. október 6-8. között Egerben, a Hotel Eger & Parkban!
 
 
 
  Programtervezet  
 
 
  Regisztráció  
 
 
  Adatvédelmi, adatkezelési tájékoztató  
 
 
 

MOSZ Iroda:

1135 Budapest, Kerekes u. 9. V/6. | Mobil: 06 30 869 3778 | e-mail: info@magangyogyszereszek.hu

www.magangyogyszereszek.hu

 
 
 
  Hogyan válhatok MOSZ taggá?  
 
 
  Leiratkozás